Siirry pääsisältöön

Virallinen kesäkirjalista

Tadaa! Tässä se nyt on – virallinen kesäkirjalistani. Loma alkaa vasta viikon kuluttua, mutta ensi viikolla on lukupiiri ja silloin vaihdamme muiden lukislaisten kanssa kesäkirjalistoja. Viime kesänä luin aika huonosti kirjoja listaltani, joten tänä kesänä päätin hankkia kaikki listan kirjat valmiiksi pinoon, josta on sitten helppo poimia aina seuraava kirja luettavaksi.

Listalleni pääsi paljon kirjoja, jotka ovat jostain syystä jääneet lukematta, vaikka kiinnostavatkin minua. Lisäksi valitsin mukaan muutamia kesäkirjavalittelussani suositeltuja kirjoja ja tietysti pari vanhaa kunnon klassikkoa, jotka ansaitsevat tulla uudelleen luetuiksi.

Bram Stoker: Dracula
Vanha tuttu vampyyriklassikko. En olekaan lukenut tätä varmaan viiteentoista vuoteen.
Enni Mustonen: Nimettömät
Velma suositteli Enni Mustosta minulle. Ensin minua epäilytti hiukan, mutta luin Helsingin Sanomien artikkelin ja vakuutuin.
Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen
Tämän valitsin Jojon suosittelujen avulla. Tuttu elokuvana, mutta ei kirjana.
Ursula K. Le Guin: Kahdesti haarautuva puu
Le Guin on yksi suosikkikirjailijoitani, mutta muutamat hänen uusimmat suomennoksensa ovat jääneet vielä lukematta.
Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max
Minun piti lukea Parkkisen kirja jo aikoja sitten, mutta se oli hautautunut jonnekin pinoon. Muistin kirjan vasta, kun luin Zephyrin kirjalistaa.
John Masefield: Keskiyön kansaa
Vanha rakas lastenkirjaklassikko. Tämä kuuluu kirjoihin, joita luen aina uudelleen.
Haruki Murakami: Kafka rannalla
Monen kirjabloggarin lukema teos, jonka lukemiseen ei ole ollut aikaa. No, kesällä luulisi aikaa löytyvän!
Ellen Kushner: Thomas Riiminiekka
Kushnerista on kohuttu paljon, mutta kirjailija on minulle vielä tuntematon.
Patricia A. McKillip: Serren metsissä
Olen vähän epäillyt McKillipin kirjoja liian heppoisiksi, enkä ole tutustunut niihin. Tätä on kuitenkin kehuttu, joten päätin katsoa ovatko ennakkoluuloni olleet ihan turhia.

Olen varsin vakuuttunut, että olen koonnut itselleni oikein onnistuneen kesäkirjalistan. Ja uskon myös, että saan luettua kaikki kirjat listaltani tänä kesänä. Näiden lisäksi tulee toivottavasti luettua paljon muutakin. Muiden lukupiiriläisten kesäkirjalistoilta löytyy myös varmasti lisää luettavaa.

Kommentit

 1. Hieno kesäkirjalista! Ja hienoon aikaan julkaistu - ilmeisesti itse julkaisin vastaavaan kuvan ja listan lähes samalla sekunnilla kuin sinä. Kirjabloggarien juhannustraditio: juhannuksen lopuksi on julkaistava kesäkirjalista. :D

  VastaaPoista
 2. osaan ainakin suositella todella paljon tuota Harper Leen kirjaa! Se on jotenkin aurinkoinen, mutta samalla tärkeä. Mukavaa viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Jenni, huomasin! Tästä voisi ehkä tehdä perinteen. :)

  Tuure, kiitos samoin sinulle! Luin netistä tuosta Harper Leestä ja yllätyin, että hän olikin nainen. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen kirjan kimppuun.

  VastaaPoista
 4. Näistä olen lukenut ainoastaan Kuin surmaisi satakielen, josta pidin todella paljon. Murakamilta puolestaan olen lukenut Sputnik - rakastettuni, josta pidin myös. Kafka rannalla on vielä lukematta. Enni Mustoselta on myös tullut luettua suurin osa tuotannosta, lukuun ottamatta tuota sarjaa johon Nimettömät kuuluu sekä paria uudempaa yksittäistä romaania. Itse olen pitänyt Mustosen kirjoista kovastikin. Ja Bram Stokerin Dracula on ollut lukulistallani pienen ikuisuuden, pitäisi vain saada tartuttua siihen.

  Itse en ole tehnyt varsinaista listaa kesäkirjoista, mutta otin mökille mukaan kasan kirjoja, varmasti enemmän kuin ehdin lukea, mutta parempi olla mukana liikaa kuin liian vähän. Katsotaan, ehkäpä teen omaan blogiini postauksen niistä tämä innoittaman. :)

  VastaaPoista
 5. Kuutar, kirjalistojen tekemisessä on kyllä jotain taikaa, mutta kirjapinot toimivat varmasti tehokkaampina lukemishoukuttimina. Paitsi nyt minulla on vähän syyllinen olo, kun olen jumittunut yhteen melko toimimattomaan kirjaan ja näen silmäkulmasta luettavien kirjojen pinon. :D

  VastaaPoista
 6. Hmm.. löysin kierrätyskeskuksesta ihanan painoksen tuosta Kuin surmaisi satakielen, pitäisi ehkä lisätä se omaankin kirjalistaan ja tiputtaa joku tylsempi pois. :D

  VastaaPoista
 7. Tomomi, mutta sun kirjalista on kovin mielenkiintoinen! Kyllä sinne yksi lisäkirja mahtuu, ja ainahan voi kesää venyttää ainakin syyskuulle asti. :D

  VastaaPoista
 8. Tein jo yhden kirjapinopostauksen silloin nelisen viikkoa sitten lomaa aloitellessani (nyt se on siis loppu, nyyh) mutta mietin pitäisikö tehdä toinenkin, koska

  a) se pino on melkein hoideltu
  b) kesää tosiaan on vielä jäljellä
  c) kirjapinot on kivoja! :D

  Sulla on mielenkiintoisen näköinen lista! Itse olen siltä lukenut vain Kuin surmaisi satakielen. Dracula odottaa hyllyssä ja Sinun jälkeesi, Maxin aion ehdottomasti jossain vaiheessa lukea.

  VastaaPoista
 9. Hieno lista! :) Tekisi mieli itsekin lukea taas Kuin surmaisi satakielen. Luin sen joskus yläasteella ja muistan vieläkin miten se tuli uniin asti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti