Siirry pääsisältöön

Vinkkejä kesäkirjoiksi

Oma kesäkirjalistani alkaa olla kohta valmis. Tällä kertaa valitsin luettavaksi paljon sellaisia kirjoja, jotka olen halunnut lukea, mutta jotka ovat jostain syystä jääneet lukematta. En kuitenkaan löytänyt listalleni yhtään sellaista täydellistä kesäkirjaa: huoletonta, viihdyttävää ja mahdollisesti vähän romanttistakin. Tässä ovat kuitenkin minun vinkkini juuri sellaisiksi kirjoiksi.


H.E. Bates: Oi ihana toukokuu

Tämä on ehdottomasti suosikkikesäkirjani. En edes tiedä, miten monta kertaa olen lukenut sen. Kirja kertoo aurinkoisella ja leppoisalla Englannin maaseudulla asuvasta Larkinin perheestä. Perheen päänä huseeraa isä, jolla on bisneksiä vähän siellä sun täällä. Verojen maksu on jäänyt vähän hunningolle, joten paikalle saapuu verotarkastaja. Mutta maaseudun houkutuksia on verotarkastajankin vaikea voittaa.Alice Hoffman: Noitasisaret

Kirja kertoo siskoksista, jotka jäävät orvoiksi ja muuttavat erikoisten tätiensä luokse. Tädit ovat noitia, joiden luona kaikki lähialueen naiset käyvät toivomassa lemmentaikoja. Julkisesti tyttöjä ja tätejä kuitenkin kartetaan. Rakkauden riivaamien naisten näkeminen vaikuttaa tyttöihin voimakkaasti ja heistä kasvaa hyvin erilaiset naiset. Lopulta he tarvitsevat kuitenkin tosiaan päästäkseen eroon joistakin asioista. Kirjassa on sopivasti romantiikkaa, magiaa ja hyvää mieltä.


Annie Barrows ja Mary Ann Shaffer:
Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville


Myös tämä uusi kirja on ansainnut paikkansa kesäkirjojen vinkkilistalla. Kirja on muodoltaan kirjeromaani, joka onkin erittäin toimiva rakenne tälle kirjalle. Vaikka sodanjälkeisen Englannin uudelleenrakentaminen ei aiheena ole kaikkein kevyin, se ei kuitenkaan ole tässä kirjassa pääasiana. Mukaan mahtuu runsaasti romantiikkaa, maalaisidylliä ja väärinkäsityksiä Jane Austenin hengessä. Hyväntuulinen mutta myös ajatuksia herättävä kirja.

Kommentit

 1. Kannattaisi tehdä kesäkirjalista ajoissa. Omalla listallani piti olla näistä kirjoista 2/3, mutta annan suosiolla ne nopeampien listoille ja ideoin itse jotain muuta. :D

  Suosittelen kuitenkin ehdottomasti Oi ihana toukokuuta kesäkirjaksi. Luin sitä itse pari kesää sitten mökillä riippumatossa ja sen täydellisempi ei kesäinen lukuhetki - tai mikään lukuhetki - voi olla!

  VastaaPoista
 2. Eikä! :D Ainakin se todistaa kirjojen olevan täydellisiä kesäkirjoja.

  Ehkä löydänkin sun listalta juuri sen kesäkirjan, joka multa vielä puuttuu. Eli laittapas listaan vauhtia. ;)

  VastaaPoista
 3. Yritän. Ikävä kyllä työnteko estää ikävästi tärkeämpiä asioita....

  VastaaPoista

Lähetä kommentti