Siirry pääsisältöön

Marie Philips: Huonosti käyttäytyvät jumalat


Joskus on paikallaan lukea jotain kevyttä, helposti sulavaa ja hauskaa. Siihen tarkoitukseen Huonosti käyttäytyvät jumalat sopii oikein hyvin. Kirja oli juuri sopivan leppoisa ja mukaansatempaava, että sen avulla pyyhälsin hetkessä pois opiskeluankeudesta.

Kirja kertoo antiikin jumalista, jotka elävät Lontoossa kimppakämpässä lähes voimansa menettäneinä. Paheet ja rietastelu jatkuvat kuitenkin entiseen malliin – tai ei tietenkään kaikilla, Artemis on yhtä siveä kuin ennenkin. Ongelmia tietysti syntyy, kun jumalat kostavat toisilleen pikkujuttuja ja sotkevat mukaan vielä kuolevaisiakin.

Tämä kirja kannattaa pakata mukaan vaikka rannalle. Mihinkään kauhean paljon vakavampaan siitä ei mielestäni ole, mutta hauska ja pikkunäppärä kirja kuitenkin. Alku on ehkä hiukan kankea (enkä tarkoita sitä puuhastelua kylppärissä), mutta kirja paranee koko ajan. Oivallinen lomakirja siis!

Lukunäyte sivulta 217:

"Et sinä voi minua käskeä!" Neil huusi takaisin. "Kuka vittu sinä oikein luulet olevasi?"
Luulenpa olevani herrasi Apollon, auringon jumala", Apollon tiuskaisi.
"Paskat sinä mikään jumala olet", Neil sanoi.
"Ai niinkö?" Apollon sanoi. "Katsos tätä."
Apollon harppoi ikkunan luo, ja tiukasti Neiliä katsoen hän nosti toisen kätensä ja osoitti näyttävästi taivaalle kuin impressaari, joka kuuluttaa jännittävän esiintyjän lavalle.
Silmänräpäystä myöhemmin tapahtui kaksi asiaa yhtä aikaa. Apollon lysähti lattialle. Ja aurinko sammui.

Philips, Marie: Huonosti käyttäytyvät jumalat (Gods Behaving Badly). Suomentanut Titia Schuurman. Bazar, 2009.

Kommentit

  1. Vilkuilin tätä kirjastossa, mutta oli jo niin suuri kasa kirjoja muutenkin, että päätin jättää toiseen kertaan. Kiva kuulla, että se voisi olla lukemisen arvoinen! Välillä kaipaakin jotain vähemmän aivotyötä vaativaa luettavaa, johon uppoutua..

    VastaaPoista
  2. Näin on! Ja tulipa kyllä taas mieleen, etteivät kaiken maailman kauniit ja rohkeat ole mitään verrattuna antiikin tarinoiden sekaviin suhteisiin. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti