Siirry pääsisältöön

Aakkoshaaste

Olen päättänyt aloittaa lukuhaasteen! Tarkoituksena on siis lukea aakkoset läpi järjestyksessä kirjailijan sukunimen mukaan. Eikä siinä vielä kaikki - tarkoituksena on myös käyttää siihen mahdollisuuksien mukaan omaa kirjastoa ja kirjoja, joita en ole ennen lukenut tai ainakin sellaisia, joiden lukemisesta on tosi paljon aikaa. Jos jotain kirjainta ei omasta kirjastosta löydy, sen saa lainata kirjastosta. Nopealla vilkaisulla tällaisia kirjaimia ovat Q, X, Y, Å, Ä ja Ö.

On vallan innostavaa miettiä, mitä kirjoja valitsen. Epäilen, että ensimmäinen haastekirja tulee olemaan Margaret Atwoodia. Minulla on parikin hänen kirjaansa vielä lukemattomana hyllyssä. Mutta seuraavasta kirjaimesta en sitten olekaan vielä varma.

Tähän lukuhaasteeseen saavat muutkin osallistua. Se sopii varsinkin sellaisille, jotka potevat huonoa omaatuntoa hyllyssä olevista, lukemattomista kirjoista.

Kommentit

 1. Hahaa, sama haaste siis siellä! Mulla on samat säännöt ja samoista syistä. En ole vielä aloittanut, mutta olen nyt päättänyt myös, että kun aloitan, niin sitten mennään kirjailijoiden sukunimien mukaan. A niin kuin Aho, mutta mikä niistä kolmesta omistamastani Ahon teoksesta? Selvinnee pian.

  VastaaPoista
 2. Lohduttavaa huomata, että muillakin on omissa hyllyissään niin paljon lukemattomia kirjoja, että voi tällaisen haasteen aloittaa :) Pohdin vastaavan haasteen aloittamista myös, mutta kun edellinenkin meni metsään eli on vielä kesken, niin en tiedä mitä tästä tulisi. Toisaalta, eihän siitä kenellekään ole mitään haittaa vaikka kesken jäisikin :)

  VastaaPoista
 3. Kaikki vaan haasteeseen mukaan! Jos haasteeseen ei ota mitään aikarajaa, ei haittaa, vaikka haaste olisi hetken levossakin. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu siitä, kuka lukee aakkoset nopeiten läpi. :)

  VastaaPoista
 4. Yritin tätä (tosin eri sännöillä) viime vuonna, mutta en ihan saanut päätökseen. Taidan yrittää taas tänä vuonna ja voisin tehdä sen myös näillä säännöillä, sillä hyllystä löytyy sen verran vielä lukemattomia kirjoja aika monelle kirjaimelle. :)

  VastaaPoista
 5. Eihän sillä ole väliä, saako haasteen vuodessa tehtyä. Mutta voi sitten taas ostaa uusia kirjoja hyllyyn, kun on ensin lukenut sieltä vanhojakin. :)

  VastaaPoista
 6. Onpas hauska idea! Itseltä ei kylläkään lukemattomia kirjoja hyllystä löydy, mutta tätähän voisi soveltaa vaikka siten, että kävisi kirjastosta aakkosen kohdalta nappaamassa satunnaisen kirjan - tulisipahan tutustuttua uusiinkiin teoksiin :)

  VastaaPoista
 7. Siis onko tarkoituksena lukea ensin yksi A:lla alkava, sitten yksi B:llä alkava jne.?? Voisinpa kuvitella osallistuvani tähän. TÄytyy katsoa, mitä omasta hyllystä löytyy =)

  VastaaPoista
 8. Marielka, juuri tuo on tarkoituksena. Toki jokainen voi sovittaa sääntöjä omiin tarkoituksiinsa sopiviksi, mutta itse aion lukea aakkoset järjestyksestä aasta ööhön. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti