Siirry pääsisältöön

Vähän uutta

Kyselin lukijoiltani kirjasuosituksia ja palautetta blogin 3-vuotissyntymäpäivän yhteydessä. Sainkin molempia oikein mahtavasti ja palautekin oli kovin myönteistä. Kiitos siitä vielä kaikille!

Pieniä kehitysehdotuksia ja toiveitakin tuli, joista esimerkiksi sivun hidas latautuminen huoleti. Olen yrittänyt hiukan keventää sivua ja siirsin sivupalkista muutamia juttuja uudelle välilehdelle. Toivottavasti se auttaisi latauksen. Joitain muitakin pikkuviilauksia tein, jotka toivottavasti nopeuttavat sivun toimintaa.

Suurin muutos on se, että olen vaihtanut profiilikuvani! Mustavalkoisesta kuvasta mainitsi palautteessaan Paula, ja sen jälkeen tuo kuva alkoi toden teolla häiritä minua synkkyydellään.

Tämä uusi kuva on Marjo Nygårdin maalaus, joka on taiteilijan muistin mukaan ilmestynyt joskus ET-lehdessä. Olen ostanut kuvan muutamia vuosia sitten ja se roikkuu kehystettynä seinälläni. Eräs ystäväni sanoi, että maalaus on ihan minun näköiseni. Siitä se ajatus sitten lähti.

Marjo Nygård on muuten myös kirjoista tuttu, sillä hän on voittanut kuvituksellaan kirjassa Kuono kohti tähteä (2005) Finlandia Junior -palkinnon! Hänen kädenjälkeään pääsee ihailemaan myös monissa muissa lastenkirjoissa. 

Uusi kuva tulee koristamaan myös Kirjamielellä-blogin Facebook- ja Twitter-tilejä. Pyysin kuvan julkaisuun taiteilijalta luvan, sillä tekijänoikeuden mukaan edes omaksi ostettua taideteosta ei saa julkaista ilman lupaa. Kuvan kopioiminen on siis ehdottoman kiellettyä.

Eikös olekin mainio uusi profiilikuva? :)

Kommentit

 1. Ihana kuva :) Tykkään tosi paljon Nygårdin kuvituksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on! Minulla on yksi hänen grafiikkansa, josta tykkään melkein vielä enemmän kuin tästä. :)

   Poista
 2. Tosi kiva kuva, on! Oman kuvattoman blogini ulkoasuvirkistys edelleen odottaa aikaa parempaa.. .mutta tulee kun ehtii.

  VastaaPoista
 3. Aivan superihana! Ja sinun näköisesi myös, siis tällai blogistituttavuuden perusteella.

  VastaaPoista
 4. Todella ihana kuva! Ja onnea synttärisi johdosta.

  Minulle on kerrottu, että omaksi ostettu taulu, valokuva, grafiikka, joka on ripustettu seinällelemme on osa sisustustamme eli saamme kuvata kotiamme vapaasti ilmoittamatta, kuka on suunnitellut ruokapöydän, kuka maalannut taulun tai kuka on verhojen kuosin suunnittelija. Näin on mieltä myös sisareni mies, joka on lehtikuvaaja ja jonka luontokuvat koristavat kotimme seiniä siellä sun täällä. Hirveän erilaista ristiriitaista tietoa puskee monesta asiasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! :) Kuva on vallan hurmaava!

   Osana sisustusta ei tietenkään tarvitse mainita tekijöitä, mutta kun kyse on tuollaisesta pelkän kuvan julkaisusta niin onkin ihan eri asia kyseessä.

   Jos olisin kuvannut seinän tai osan huonetta, jossa teos ei ole pääosassa, olisi kuvani muuttunut omaksi teoksekseen, mikäli olisi riittävän omaperäinen. Mutta kuvaa pelkästä taideteoksesta ei saa julkaista ilman lupaa. Paitsi arvostelun yhteydessä. :)

   Poista
 5. Hieno, sinunnäköinen kuva :) Ja mahtavaa kun olet kysynyt luvan kuvan käytölle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti