Siirry pääsisältöön

Suosikkikauppani netissä


Kirjakaupat ovat ihania. Kirjoja on hauska pidellä ja silitellä. Tykkään käydä myös divareissa, sillä niissä on ihan oma tunnelmansa. Aina kirpputorille mennessäni etsiskelen myös kirjoja, vaikka harvoin niitä tulee kirpputoreilta ostettua. Viime aikoina olen huomannut, että aika vähän tulee ostettua kirjoja edes kirjakaupoista, vaikka olenkin tällainen kirjojen hamstraaja.

Nettikaupat ovat nykyään niin käteviä ostopaikkoja, että lähes aina tulee kirjat tilattua netistä. Se on kyllä toisaalta sääli, sillä varmasti ainakin pienet kirjakaupat kärsivät siitä. Mutta hintaerot voivat olla aika huikeat kirjakauppojen ja nettikauppojen välillä.

Uusia kirjoja tilaan pääasiassa Adlibriksestä, mutta niitä ei kuitenkaan kovin usein tule hankittua. Toki tilaan kirjoja muualtakin, mutta tuolta ehkä eniten. Käytettyjä, ja uusiakin, kirjoja ostan lähes säännöllisesti Huuto.netistä, Antikvaarista tai Antikasta. Kaksi jälkimmäistä ovat sivustoja, joissa antikvariaatit myyvät kirjojaan. Antikvaari ja Antikka olivat ennen yhdessä, mutta ilmeisesti sisäisten riitojen takia ne erosivat toisistaan. Huuto.netissä tekee usein hyviä löytöjä. Hinnat saattavat vaihdella todella paljon, koska osa myyjistä on ammattilaisia ja osa taas ei. Pitää siis olla tarkkana, ettei osta ylihintaisia kirjoja, vaan kannattaa verrata hintoja esim. juuri Antikvaarin tai jopa uusia kirjoja myyvien liikkeiden hintoihin. Ja postikulut pitää ottaa huomioon.

Mistä sinä ostat kirjasi? Suositko uusia vai vanhoja kirjoja? Kierteletkö mieluummin kirpputoreja vai kirjakauppoja?

Kommentit

  1. Kaikki käy! :) Kirjakaupoissa on kiva käydä katselemassa uutuuksia mutta ostoksia siellä tulee tehtyä lähinnä alehyllystä. Divarista tai kirppikseltä olen harvoin päässyt ulos ilman kirjaa (tai todennäköisesti useampaa!). Nettikaupoista juuri Adlibris on tullut tutuimmaksi, jonkin verran on tullut asioitua myös Rosebudissa (http://www.like.fi/rosebud/index.php). Siellä on jatkuvasti hyvät alevalikoimat, kannattaa kurkata! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Olen tuolta joskus tilannutkin jotain, mutta en tiennyt, että siellä ona aina alekirjoja. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti