Siirry pääsisältöön

Finncon 2009 alkaa perjantaina

Scifi- ja fantasiafanit suuntaavat varmaan viikonloppuna Kaapelitehtaalle, koska siellä pidetään tänä vuonna ilmainen Finncon-tapahtuma. Samassa yhteydessä järjestetään myös Animecon.

Olen menossa paikalle ainakin lauantaina, koska silloin puhuu kunniavieras George R. R. Martin. Hänen kirjoittamansa Tulen ja jään laulu on pitkästä aikaa sellainen fantasiasarja, josta olen toden teolla innostunut. Martin kirjoittaa juuri seuraavaa sarjan osaa, joten uutta lukemista saadaan varmaan vielä odottaa pitkään. Huoh, ja sitten se pitää vielä suomentaakin. Englanniksi en ole näitä kirjoja vielä uskaltanut lukea, mutta ehkä pitää yrittää kunhan uusin kirja ilmestyy.

Kommentit

 1. Kerro sitten, millaista oli. Olisi myös hauska tietää, millaisia ihmisiä tuollaisissa tapahtumissa käy: ikäjakauma, "tyylisuunta" jne. Ei-fantasiatietoisena ja scifiepäluuloisena ihmisenä tuollainen tapahtuma voisi olla hyvä tilaisuus tutustua em. genreihin, mutta sitten ne muut tutustujat ihmettelisivät, että mikä täti tänne on tullut, ja MIKSI.

  VastaaPoista
 2. Minä en ole vielä ikinä eksynyt mhinkään tuollaisiin kirjallisiin tapahtumiin, vaikka puhujavieras tällä kertaaa on kyllä erinomaisen mielenkiintoinen. Suosittelen lämpimästi englanniksi lukemista - käännökset ovat harvemmin loistavia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! :)

  Käyn vakoilemassa ihmisiä ja raportoin sitten. Luulen että siellä on ihmisiä ihan laidasta laitaan - taviksista cosplay-hahmoihin.

  Villasukka: Luulen, että yritän lukea englanniksi myös Martinia, vaikka vähän kauhistuttaa tekstin yksityiskohtaisuus. Ehkä pitää aloittaa niistä kirjoista, jotka jo on lukenut suomeksi, että tietää edes mistä puhutaan. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti