Siirry pääsisältöön

Tietoa blogista

Kuka?
Olen Marjis, 70-luvulla syntynyt satakuntalainen kirjabloggari. Olen töissä viestinnän ja mainonnan parissa – kirjoitan ja oikoluen kaikenlaisia tekstejä (muutaman myös Avain-kustantamolle). Töiden ohella opiskelen Helsingin yliopistossa suomen kieltä ja sivuaineena yleistä kirjallisuustiedettä sekä viestintää.

Olen ollut kirjojen suurkuluttaja oikeastaan aina. Kotoani löytyy liikaakin kirjoja, ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti hyllytilan ulkopuolelle. Myös kirjasto on kovassa käytössä. Blogin aloittamisen jälkeen lukemiseni määrä on tuntunut vain kasvavan.

Kirjamielellä
Perustin Kirjamielellä-blogin kesällä 2009. Olin sitä ennen lukenut säännöllisesti jo kaikkia löytämiäni kirjablogeja, joten oma blogi oli luonnollinen askel. Luen monipuolisesti, mutta minua kiinnostaa varsinkin spekulatiivinen fiktio, eli scifi, fantasia ja maaginen realismi. Arvostelen blogissa lukemiani kirjoja ja pohdin kaikenlaisia kirjoihin liittyviä ilmiöitä. 

En saa blogin pitämisestä palkkaa vaan tämä on minulle harrastus. Blogissa ei ole myöskään mitään maksettua sisältöä, linkkejä tai mainoksia.

Blogin tekstit ja allekirjoittamani kuvat ovat minun omaisuuttani, eikä niitä saa kopioida lähdettä kertomatta. Kirjojen kansikuvat ovat kustantamoiden materiaalia ja arvostelujen yhteydessä olevat lukunäytteet ovat kustantamoiden ja kirjailijoiden omaisuutta.

Yhteistyöstä kustantamoiden kanssa
Saan nykyään kirjoista kustantajilta ilmaisia arvostelukappaleita pyytämällä ja pyytämättäkin. Olen huomannut, että viime aikoina lukemani uutuuskirjat ovat olleet lähes poikkeuksetta arvostelukappaleita. Valitsen lukemani kirjat kuitenkin ainoastaan oman kiinnostukseni perusteella ja arvostelen ne täysin puolueettomasti huolimatta siitä, miten ne ovat päätyneet luettavakseni. Arvostelut ovat aina subjektiivisia kokemuksiani kirjoista. Kehun, jos on kehuttavaa – ja moitin, jos on moitittavaa.

Kustantamot lähettävät minulle tiedotteita ja joskus myös kutsuja kirjojen julkistamistilaisuuksiin ja kustantamoiden tapahtumiin. Saatan toisinaan kirjoittaa myös niistä tai esitellä minua ennakkoon kiinnostavia uutuuskirjoja. Tämänkin teen kuitenkin täysin omilla ehdoillani. Kirjaesittelyn tunnistaa esimerkiksi siitä, että blogimerkinnän lopussa teksti on merkitty tunnisteella kirjaesittely, kun taas arvostelun tunniste on kirja-arvostelu.

En ole journalisti, mutta journalistin ohjeet ovat minunkin ohjenuorani blogikirjoittamiseen. Kaikki blogissa olevat mielipiteet ovat omiani.

Kiitos, että kurkistit blogiini
Toivottavasti viihdyt blogini parissa yhtä hyvin kuin minä viihdyn sitä kirjoittaessani. Minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen: kirjamieli(at)gmail(piste)com.