Siirry pääsisältöön

Kirjalaatikoiden keskeltä

Olen viime aikoina kärsinyt toistuvasti siitä, että joku kirja on kateissa. Tiedän, että kirja on minulla, mutta en vain saa päähäni, missä se on. Suurin syy tähän on se, että kirjojen muutto on vielä kesken. Kyllä, vielä kaiken tämän ajan jälkeen.

Syy viivästymiseen on se, että kodistamme on vielä yksi huone pintaremppaa vailla. Tämä huone on juuri se huone, joka saa kunnian toimia kirjastohuoneena. Koska huone on kesken, ei sinne voi laittaa kirjahyllyjä, eli kirjat ovat vähän heitteillä. Kauheaa.

Osa kirjoista on sentään tilapäisessä hyllyssä, mutta osa makaa pinoissa pöydillä ja lattioilla, osa on laatikoissa ja kasseissa. Suurin osa kirjoista on vielä Helsingissä sukulaisen hoivissa. Onneksi häntä kirjojen läsnäolo ei haittaa, päinvastoin. Toivon etteivät kirjat pidä häntä soveliaampana huoltajana kuin minua.

Eilen uskalsin ajatella, että olisi mukavaa, jos remppa olisi jouluksi valmis. Tänään ajattelin, että olisipa ihanaa saada kirjat jouluksi kotiin.

Kommentit

 1. Täällä on samaa havaittavissa: siis kirjat ja muutakin hukassa. Muuton jäljiltä tavarat etsivät vielä paikkojaan ja kirjoistakin suuri on vielä kasoissa pitkin lattioita.

  Kirjat jouluksi kotiin olisi kyllä varmasti ihan paras joululahja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi toiveissa on tilavampi kirjahylly, joten ehkä näistä pinoista pääsee vielä eroon. Ainakin hetkeksi :D

   Poista
 2. Meillä oli aikanaan tuo sama ongelma, ja itse asiassa en saa vieläkään kaikkia kirjoja nätisti esille vaan ne ovat laatikoissa ylähyllyillä. En kovin usein lue noita nuoruuden suosikkejani, mutta haluan ehdottomasti säästää ne ja antaa aikanaan omille lapsille. Aina välillä kuitenkin kaivan kirjoja laatikosta esim. valokuvattavaksi :).

  Tuo muumimuki on ihana, meiltä löytyy se kans. Onnea Kirjamielen upeasta sijoituksesta Cisionin listalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Tuo muki on yksi suosikkejani, tykkään näistä uusista kausimukeista paljon. :)

   Poista
 3. Minulla näin on kaiken aikaa, vaikka remppamme ei koskekaan kirjastoa...;) Olen päättänyt vähentää kirjoja eli jaan rankasti eri tavoin, mutta rakkaimmista en luovu edes rahasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, ihailen ihmisiä, jotka ovat hyviä luopumaan asioista, olivat ne sitten kirjoja tai muuta. Minulla on siinä vielä paljon opittavaa, mutta ainakin suunta on oikea. :)

   Poista
 4. Meillä ei ole remppaa eikä kirjastohuonetta, mutta kirjansäilytysongelmia kyllä löytyy senkin edestä. :D Minulla on tällä hetkellä käytössäni neljä kirjahyllyä, jotka jaan mieheni kanssa.

  Tilanne on nyt sellainen, ettei uutta kirjahyllyä voi tilan tai rahatilanteen takia hankkia, mutta kirjoja on liikaa vanhoihin hyllyihin. Eli loput on pinottu matalamman kirjahyllyn päälle. Pino on kasvanut nyt niin korkeaksi, että joka kerta kun menen makuuhuoneeseemme, pelkään saavani kirjasta otsaani. Apua! :D

  Enkä enää ole aivan varma minkä kirjan löydän mistäkin kohtaa, kun tuota monipäistä hirviötä ei ole pystynyt lajittelemaan suuntaan tai toiseen.

  Ehkä hautakiveeni joskus kirjoitetaan: "Kuoli bibliomaniaan". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina, tuo tunne on niin tuttu! :D Kun viimeksi ostin uuden kirjahyllyn, kuvittelin että kirjat mahtuisivat siihen. No eivätpä mahtuneet, joten pinoista ei silloin päästy eroon. En tiedä saanko nytkään tarpeeksi hyllyjä, mutta sen näkee sitten... :D

   Poista
 5. Toivottavasti kirjat pääsevät kotiin jouluksi, niillä on aivan varmasti jo kova ikävä himaan :)  VastaaPoista

Lähetä kommentti