Siirry pääsisältöön

Kirjahyllyt muuttolaatikoissa

Edessä on suuri urakka. Kirjahyllyt sisältöineen, sekä tietysti kaikki muutkin vähemmän tärkeät tavarat, on tämän kevään aikana muutettava uuteen paikkaan. Tämä bloggari nimittäin palaa kotiseudulleen Länsi-Suomeen. Uusi työ alkaa jo reilun viikon päästä! Onneksi muuttaa ei tarvitse ihan yhdellä urakalla, vaan tavaroita siirrellään ja pakataan pikkuhiljaa. 

Kirjaihmisen mielestä parasta tässä on se, että kirjat saavat lisää tilaa ja saa luvan kanssa ostaa uusia kirjahyllyjä. Kirjojen järjestely on myös kivaa, jos unohtaa sen varsinaisen siirtovaiheen siitä edestä. Muistan erittäin hyvin yhden hikisen hellepäivän pari muuttoa sitten, jossa yhden ystäväni kanssa kannoimme kirjalaatikkojani hissittömän talon kolmanteen kerrokseen. 

Kirjaihmisen mielestä huonojakin puolia tällä on. En nimittäin ehdi juuri nyt oikein lukea tai päivittää blogia. Lupaan kuitenkin pitää blogin kuulolla tapahtumista ja varsinkin niistä tulevista kirjahyllyajatuksista. Ja ehkä siitä ikävästä pakkaamisestakin. Kirjojenpakkausvinkkejä otetaan ilolla vastaan! 

Kommentit

 1. Oh! Onnea uuteen kotiin ja työhön!

  Pakkausvinkki: Tukevat muoviset pinottavat laatikot ja nokkakärryt!

  VastaaPoista
 2. Morren sanoin onnea ja käytä tukevia pakkauslaatikoita :)

  VastaaPoista
 3. Voi, itse olen muuttanut viimeisen kahden vuoden aikana neljä (!!!) kertaa, ja erityisesti kirjojen pakkaaminen on jotenkin sydäntäsärkevää puuhaa. :D

  Nyt asun väliaikaisesti todella pienessä soluhuoneessa, kirjahyllyt ja suurin osa kirjoista on varastossa. Oli hirveä arpominen, mitkä kirjoista otan mukaani. Ja tiedän etten saa aikaiseksi luettua kuin muutaman hassun kirjan, ja otin niitä tänne kuitenkin kymmeniä...

  VastaaPoista
 4. Kotikonnuille on varmaan mukavaa palata :)

  Vuokrattavat, muoviset ja kahvalliset muuttolaatikot oli meillä käytössä, otin lisäksi pois irtokannet ja sujautin muovitaskuun, etteivät kovin repeä siinä tohinassa.

  Järjestelyintoa uuteen kotiin! ;)

  VastaaPoista
 5. Minä olen suosinut kirjojen muuttamisessa pieniä mutta tukevia laatikoita, esimerkiksi monistepaperilaatikot tai Alkon viinilaatikot ovat hyviä. Kirjat saa pakattua niihin sopivan tiiviisti (pysyvät siisteinä) ja yhdestä laatikosta tulee sopivan kannettavan painoinen, vaikkei olisikaan nokkakärryjä käytössä. Toki pieniä laatikoita tarvitsee aika paljon enemmän kuin suuria...

  VastaaPoista
 6. Kirjojen määrän paljouden huomaa vasta kun niitä joutuu muuttamaan. Ostin uuden ja suuremman kirjahyllyn jonkin aikaa sitten ja uutta hyllyä täyttäessä huomasin kuinka hirveästi mulla onkaan kirjoja

  VastaaPoista
 7. Ikean sininen "pieni" kassi tai Pirkan punainen iso ostoskassi, mahtuu paljon kirjoja, helppo kantaa, eikä kuitenkaan _mahdottoman_ raskas kannettavaksi!

  VastaaPoista
 8. Onnea uusiin kuvioihin! Kirjahyllyhöpinöitä jäädään odottelemaan :) (Koska en ole saanut aikaiseksi omistakaan uusista hyllyistä postausta tehtyä....)

  Älä ainakaan tee sitä virhettä, että pakkaat suuren määrän kirjoja yhteen isoon laatikkoon. Sen kuljettaminen saattaa osottautua mahdottomaksi :D

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti banaanilaatikot! Ne eivät tule liian painaviksi, ovat tukevia, kansi suojaa ja helpottaa tornittamista ja lisäksi kädensijat ovat erinomaiset.

  Jos lainalaatikoita käyttää, kirjoja puolilleen ja päälle vaatteita yms. kevyttä ja suojaavaa, niin ei tule liian painavaksi. Ja onpahan tylsän vaatteiden kaapittamisen jälkeen palkintoja ihana kirjayllätys!

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti sulla olis taas pian aikaa blogille, mulla on ikävä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti