Siirry pääsisältöön

Kirjamielen ehdokkaat Blogistanian Globalia 2012 -kilvassa

Blogin kirjoittaminen tuntuu olevan edelleen jäässä, mutta onneksi on olemassa niin tärkeitä asioita, ettei niitä voi jättää välistä. Tänään on nimittäin se päivä, kun kirjabloggarit äänestävät vuoden 2012 parhaasta käännetystä aikuisten kaunokirjasta. Tässä tulevat siis Kirjamielellä-blogin vuoden 2012 Blogistanian Globalian ehdokkaat, eli vuoden parhaat käännöskirjat!

1. Sergei Lukjanenko: Yöpartio (3 pistettä)
Ehdoton ykköslukukokemus viime vuonna. Sarjan seuraava osa on tulossa tämän kevään aikana, ja odotan sitä jo kovasti.

2. Ursula K. Le Guin: Harhakaupunki (2 pistettä)
Sitoo yhteen vanhat ja uudet käännökset, joten on jo sitäkin kautta arvokas käännös. Ja kirja on oikeasti ihan mielettömän hyvä.

3. Liz Williams: Aavekauppiaan tytär (1 piste)
Toivoin, että olisin voinut antaa tällekin enemmän pisteitä, sillä tämä minulle ennalta täysin tuntematon kirja valloitti monipuolisella maailmallaan. Myös tähän on tulossa jatkoa tänä keväänä!

Nyt sitten vain jännitetään miten käy! Blogistanian Kuopuksen ykkösehdokkaani Annukka Salama voitti Käärmeenlumoojallaan koko sarjan, mutta Blogistanian Finlandia -äänestys jäi minulta välistä. Sen voitti Aki Ollikaisen Nälkävuosi.

Säännöt ja Globalian tulokset löytyvät Karoliinan Kirjava kammari -blogista, joka on vähän aikaa sitten muuttanut Anna-lehden sivulle. Globalia on silti edelleen pelkästään kirjabloggareiden jakama tunnustuspalkinto. Tulokset julkaisitaan blogissa maanataina 4.2.


Kommentit

  1. Harmi kun ei ole tullut vielä luettua tuota Yöpartiota, se kuulostaa hyvältä! Vähän arkailin kun on muutenkin niin monta sarjaa kesken.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti