Siirry pääsisältöön

Kirjoja ja kutimiaJoulun alla joululahjapaniikki vaanii ja itse tehdyillä lahjoilla alkaa olla kiire. Silti en haluaisi luopua lukemisesta. Onneksi joitain lahjoja pystyy tekemään samalla kun lukee. Olen nimittäin ottanut jälleen käyttöön tehokkaan yhdistelmän: kirjoja ja kutimia.

Yksinkertaisia neuleita pystyy kutomaan ilman, että niitä tarvitsee aktiivisesti katsoa tai niiden silmukoita laskea. Sukka valmistuukin helposti samalla kun lukee kirjaa. Pääsykokeisiin lukiessani kudoin avomiehelleni neuleen. Pitkän aikaa mieleeni tuli pätkiä kirjasta aina kun näin sen. Ilmeisesti olen sitä tyyppiä, joka oppii tekemällä.

Ainoa ongelma samaan aikaan kutomisessa ja lukemisessa on, että kaikki kirjat eivät meinaa pysyä auki ilman käsiä. Onneksi tyynyjen kulmia ja teemukeja voi käyttää apuna.

Mitäköhän muuta sitä pystyisi yhdistämään lukemiseen? Ei kovin hankalia aivotoimintoja ainakaan.

Kommentit

 1. Aukeama pitää venyttää kunnolla auki, liimaus saattaa kyllä kärsiä. Ja kudin menee väkisinkin jommallekummalle puolelle, jotta kirjan näkee... Mutta lievästi jäykistyneen niskan hinnalla onnistuu! :-)

  VastaaPoista
 2. Mä yhdistän käsitöiden lisäksi lukemiseen usein tv:n puolittaista katselua (kuuntelua), syömistä ja viinin juomista. :) Myös kylpemistä ja saunomista on tullut kokeiltua.

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, saunomista kirjan kanssa en ole kyllä kokeillut. Tosin se voisi olla hyväksi sille jäykistyneelle niskalle, jonka tästä ahkeruudesta saa palkaksi. :D

  VastaaPoista
 4. Kunhan ei kauheasti löylyttele, niin hyvin onnistuu. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti